Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cellulit és fogyasztó masszázs

Hát, igen! Kényes kérdés, kényes pontokon! Hol is kezdjük? Talán tisztázzuk mi is az a cellulit, bár úgy gondolom, ha a 10 éves lányomat megkérdeznénk, ő is tudná, hiszen a reklámok elárasztanak bennünket azzal, hogy ezt hamar megtanuljuk. (Sajnos, mivel inkább alapvető, emberi értékeket kellene először megtanulnunk mindannyiunknak, például azt, hogy attól, hogy narancsbőrös a fenekünk, még értékes emberek vagyunk, akiknek nem kellene, hogy néhány gödör a popsiján elvegye az önbizalmát, és annak az energiának egy részét, amit arra fordítunk, hogy minden áron eltüntessük, inkább egymás elfogadására, segítésére kellene fordítanunk!!! Nos, valószínű ez a mondat üzleti szempontból magam ellen szólt, de azt már a bevezető részben is leírtuk, hogy ha nem vagyunk rendben magunkkal ott bent, akkor ez kívülről is látszani fog, és akármilyen simává varázsoljuk azt a bőrt, akkor sem lesz meg a várt „kielégülés”! Természetesen itt nem arról beszélek, amikor valaki több tíz kg súlyfelesleggel rendelkezik, hiszen az már az esztétikai, lelki problémákon felül rengeteg egészségügyi probléma okozója, felerősítője is. Mint mindenben, ebben a kérdésben is meg kell találni az arany középutat, ahol legfőbb irányjelzőnk a lelkünk!)

 

Szóval, cellulit: Hogyan néz ki? Ha hüvelyk- és mutatóujjunk közé csípünk egy bőrdarabot, és azon narancshéj-szerű barázdák mutatkoznak, akkor fogadjuk el a tényt, igen, megjelent, itt van.

 

Elváltozásának három stádiuma van: Az első stádiumban a bőrfelszín még teljesen sima, nem csak fekvő, de álló helyzetben is. Viszont, ha közelebbről vizsgáljuk meg a bőrt, akkor láthatóak az apró kis gödröcskék. A második stádiumban fekve még mindig nem, de állva már látszódik a bőr egyenetlensége. A harmadik stádiumban pedig már állandósul a „matracjelenség”.

 

Azt azonban tudni kell, hogy a bőr alatt megjelenő kisebb-nagyobb csomók, elváltozások nem csupán esztétikai problémát jelentenek. Elsősorban a zsír- és vízháztartás anyagcserezavaraiból, valamint az elégtelen nyirokkeringés során felhalmozódott salakanyagok következtében keletkeznek. Ezek a felesleges bomlástermékek visszamaradnak a bőr kötőszövetében, így az szivacsossá válik.

 

Mi lehet az oka? Már-már közhely, de ettől még így van: mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, öröklött hajlam, elégtelen máj- és veseműködés, valamint az ideg- és hormonrendszerben beálló zavarok, illetve okozhatja még a már oly sokat emlegetett folyadékhiány, ami tiszta, szénsavmentes ásványvíz, sok-sok gyümölcs, és aminek hiánya, ahogy másutt már leírtuk, rengeteg betegség okozója, alapja.

 

Kezdetben észre sem vesszük kialakulását, talán csak azt látjuk, hogy kicsikét felszedtünk magunkra. Ám amíg egy normál súlygyarapodás következtében a bőr feszes és sima marad, addig a narancsbőrre pontosan a laza szövetek és a tág pórusú, egyenetlen bőrfelszín jellemző.

 

Beszéljünk arról is, hogyan előzhetjük meg, illetve egy cellulit masszázs-kúra mellett mit kell tennünk, hogy eredményt érjünk el a kezeléssel:

 

  • lúgosítsunk! Persze, ahogy arról már szóltam ennek kapcsán, csak óvatosan, hiszen nem csupán a nem kívánt méreganyagok távoznak a szervezetből egy savtalanító kúra során, hanem minden más. Pont ezért fordítsunk nagy figyelmet a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek pótlására a kúra során.

  • mozogjunk! Már ez is közhely, a csapból is ez folyik, de attól még a dolgok e nélkül nem működnek. Ha fogyni, változni, alakulni szeretnénk, nincs más, ami segítene. A tévé előtt ülve, esti nasikázás közben nem tűnnek el a plusz kilók, a narancsbőr, és nem lesz kockás a hasunk, még ha a különböző fogyókúrás reklámok ezt is állítják. (Egyszer szeretnék azzal a reklámbeli emberkével találkozni, akinek három hét alatt a sörhasa helyett kockás pocija lett! Ha valaki ismeri, kérem jelezze, hol érem el! ☺) Nyilván mindenkinek meg kell találnia, hogy mi az a mozgásforma, amit örömmel végez és még hatékony is számára. Emellett pedig el kell fogadnunk azt a tényt is, hogy nem csak a plusz kilókat, de rengeteg mozgásszervi, szervi és lelki dolgot is rendben tudunk tartani rendszeres sporttal, mozgással.

  • tartózkodjunk sokat friss levegőn! Akár még sportolhatunk is közben!

  • együnk sok gyümölcsöt, viszont próbáljuk meg mellőzni a fehérlisztből készült ételeket, mérsékelten fogyasszuk a süteményeket, illetve a húst! Egyszóval figyeljünk oda étkezésünkre!

  • édes mandulaolaj! Napi 5-6 perc saját masszázs édes mandulaolajjal erősíti a kötőszöveteket, halványítja a hajszálereket, stírákat.

  • folyadék, folyadék, folyadék!!!! Víz, gyümölcs, gyógyteák. Sok, egy ilyen kúra alkalmával legalább napi három liter. Hiszen gondoljuk csak át: feltöröm a zsírt, amely bekerül a nyirok- és vérkeringésbe, ahonnan ki kell ürülnie. Ha valaki napi két pohár vízen él, hogyan, mivel és mikor ürül ki a szervezetből? Csak akkor fog, ha biztosít hozzá elég folyadékot, hogy az a vizelettel kiürüljön a szervezetből. Ha ez nem történik meg, a salakanyag visszaépül a kötőszöveteinkbe.

 

Maga a masszázs a nyirokrendszer működését serkenti, amely a zsírsejtek tartalmát, a zsírsavakat, salakanyagokat a nyirok rendszerén, a vérkeringésen és a kiválasztó rendszeren keresztül üríti a szervezetből. Rendkívül intenzív, radikális, speciális masszázsfogások segítségével a zsírsejtek tartalmát a kiválasztó rendszer irányába toljuk a súlyfelesleggel rendelkező területekről. Ennek következtében csökkenő testrész méretekkel szembesülhetünk, bőrünk feszesebbé, rugalmasabbá válhat.

 

A cellulit masszázst kettőnk közül én végzem, tőlem kérhető (Rita). A masszázshoz paprikaolajat, illetve gélt használok, hiszen ez az egyik legintenzívebb zsírégető, salaktalanító hatású anyag.

 

Mikor érhetünk el vele eredményt? Nos, lehet, az alábbi mondataim nem lesznek szimpatikusak, de úgy gondolom, jó ha letisztázzuk az elején, hiszen teljesen feleslegesen ne dobjon ki senki sem az ablakon több tízezer forintot. Tudom, üzleti szempontból most is magunk ellen beszélek, viszont szakmai oldalról én sem örülök, amikor eredménytelen az együttműködésünk!

Szóval: kúraszerű alkalmazása javasolt, ami 10-15 alkalmas kezelést jelent minimum! Ennek felosztása pedig úgy működik, hogy először hetente két alkalommal, majd heti egy alkalommal találkozunk. Ha valaki ezt nem tudja vállalni, már búcsúzzunk is el egymástól. Úgy nem lehet eredményt elérni, és nem is ért el az, aki 3-4 hetente egyszer felbukkan nálam, és a 12 alkalmas bérletet fél év alatt használja fel.

A másik, hogy nem vagyok varázsló! Értem ez alatt azt, hogy az átalakulást mindenki önmagában hordozza, azaz: én csak az vagyok, aki segít abban, hogy fogyjon, bőre szépüljön. De önmagában ez a masszázs nem fog tartós eredményt biztosítani, a maradandó szépségért tenni kell nap mint nap. Nyilván az első pár alkalom látványos lesz, de onnantól lassulni fog a folyamat, és hosszú távon csak akkor lesz eredményes, ha Ön is hozzáteszi akaratát, kitartását! Ez pedig azt jelenti, hogy egyrészt változtasson étrendjén! Hagyja el a fehér lisztes ételeket, fogyasszon minél több gyümölcsöt!

Mozogjon! Ha eddig nem tette, akkor most legyen a napja, amikor elkezd valamilyen sportot. Mindenképpen olyat, amelyben örömét is leli.

És ami a legfontosabb: víz, víz és víz! Napi három liter!

Összefoglalva: eredményt csak életmód-váltással fogunk tudni elérni! Ez a fajta váltás azonban egészségünkre is jótékony hatással bír majd!!!! Több év, sok-sok eltüntetett centi és kiló tapasztalatából elmondhatom, hogy azok a vendégeim, akik "becsületesen" végigvitték velem a kúrájukat, vidáman, sokkal jobb közérzettel búcsúztak tőlem. Lábaik könnyebbé váltak, a vizesedések, nehéz-láb érzések, ízületi fájdalmak csökkentek vagy megszűntek. Rengeteg méreganyagtól szabadultak meg, aminek következtében sokszor még fejfájásaik is ritkultak. (Az pedig szintén nem utolsó szempont nekünk, nőknek, hogy az eltűnt kilók célzottan a popsinkról, hasunkról és combjainkról tűnnek el, nem pedig melleinket kisebbítik wink.)

 

Ha úgy érzi, ezeket nem tudja - bármilyen ok miatt - vállalni, ne is kezdjük el a kúrát! Egyikünk sem örülne egy eredménytelen kezelésnek!

 

Amit javasolni tudok, az az, hogy mielőtt megvásárolna egy bérletet, próbáljon ki először csak egy egyalkalmas kezelést. Ennek során azt is felmérheti, fizikálisan és lelkileg felkészült-e egy ilyen kezelésre? ☺

 

"A mai világban nagyon sokan foglalkoznak fizikai testük, belső szerveik megtisztításával, méregtelenítésével, ezért az emberek különféle kúrákon vesznek részt, nehéz gyakorlatokat végeznek, táplálkozásukat, mindennapi életüket átszervezik. Szerintem, jól teszi az, aki elindul ezen a sokszor orvosok által javasolt úton, hogy ilyenkor tavasszal a sok téli salaktól, méreganyagtól, tartósítószertől a testét megszabadítsa. 

Az ember testi, lelki valóság, nekünk nem választanunk kell a test és a lélek között, hanem az embert a maga egységében kell elfogadjuk, értékeljük és ápoljuk. Nem szabad se a testi, se a lelki dimenzióját az életnek elhanyagolni, megvetni, másodrendűnek bélyegezni. Bűn az is, ha valaki e szép világnak és benne az embernek csak a lelki, szellemi oldalát értékeli, de az is gond, ha nem veszünk tudomást arról, hogy az Isten alkotta ember nem csak 50-70-100 kg élő szövet."

                                          Részlet Csaba testvér nagyböjti leveléből

 

Ha mindezek után mégis úgy döntött, hogy belevág, és ráadásul ebben én segíthetem, nos, akkor várom nagy-nagy szeretettel!

 

Bejelentkezés: 70/231-88-86

 

 

Rita

 

narancsbor.jpg